Klä dig efter väder, fart eller humör!

Höstlöpningen kan innebära regnrusk och våtmark. För högintesiva löppass gäller det att ha löparkläder med hög funktionalitet. 

Haglöfs har imponerat på oss med fin materialkvalitet, låg vikt och snygga modeller. Deras Shield Jacket & Shild Hood skyddar bra även mot ihållande regn och är lätt att bära med.

Asics har kommit med en ny serie kompressionsskläder under namnet Motion Muscle Support. Deras tights har en behaglig passform med måttlig kompression finns både i fullängd och capri. En annan nyhet från Asics är lätta löparkepsen Running Cap i funktionsmaterial.

Från 2XU kommer flera nyheter: den tekniska Intensity Run Jacket andas bra och är vindtålig. Nya är även deras kompressionsstrumpor i roliga färger: orange, rosa, blått. 2XU’s sporttoppar som finns i två utföranden: medium och high impact, har fått bra omdömen i tester för bl a material och passformsskänsla. 2XU Movement S/S Top är en kortärmad tröja med naturlig look och mjuk materialkänsla, och känns inte så sträv som vissa funktionströjor.

Vi gillar även Falkes strumpor. För kalla dagar passar deras strumpa RU4. Ovansidan är lite tunnare och luftigare medan häl och framfot är lite kraftigare för att skydda mot skav och fylla ut skon.