Dags för sommarens löparfest

Åsaloppet är ett årligt återkommande engagemang för Löp&Sko som brukar samla personal och vänner kring evenemanget för att fira sommaren. Som huvudsponsor skänker vi fina priser till de snabbaste i varje klass. Som dragplåster har vi även i år lyckats locka dit vår vän Mustafa Mohamed, en av Sveriges bästa löpare genom tiderna. Frågan är om någon kommer att kunna hänga med i hans fart. Årets lopp tilldrar sig lördagen den 4 juli.

– Åsaloppet är speciellt och viktigt för oss. Det är en möjlighet att visa engagemang och stötta på gräsrotsnivå, säger Löp&Sko’s Pierre Ivarsson, som själv bor i Åsa.  

– Vi sponsrar många elitidrottare i alla möjliga sporter: fotboll, hockey, friidrott, handboll etc. men vi får inte glömma barnen och ungdomarna. Deras sportutövande är minst lika viktigt, understryker Pierre Ivarsson, som ser fram emot att välkomna deltagare och anhöriga till butiken på Plantagegatan i Linnéstan.

Den längsta klassen är 10 km, som mestadels går på asfalt. Det finns även flera kortare klasser samt barnklasser. På Åsaloppets websida finna mer information om klasser, bansträcking, tider etc.