Löp & Sko Kliniken stöttar Åsaloppet 6 juli

Som brukligt engagerar sig Löp & Sko Kliniken i trevliga Åsaloppet, dels ekonomiskt och dels genom att få dit några namnkunniga löpare och vänner.

– Det är ju för en god sak och för oss är det en av sommarens absoluta höjdpunkter. Behållningen från loppet går ju till arbetet med Åsa IF’s ungdomsfotboll, säger Pierre Ivarsson, VD på Löp & Sko Kliniken.

–Det är vårt sätt att ge tilbaka till alla de tränare och ledare som ser till att ungdomarna har meningsfulla fritidssysselsättningar.

För andra året i rad har Löp & Sko Kliniken fått topplöparen Mustafa Mohammed att komma till loppet. Vi har även instiftat prispengar på 3000, 2000, 1000 kr till ettan, tvåan och trean i dam- och herrklasserna på 10 km-distansen.

Kort om tävlingen

Banan mäter 10 km och går väster om gamla E6:an. Den är relativt flack och lättsprungen, och består till ca 90 procent av asfalt och 10 procent grusväg. Start och målgång sker vid Åsaskolans fotbollsplaner. En sträcka går alldeles vid havet där löparna följer vattenbrynet en bit. Utöver 10km-klassen finna även kortare klasser: 1,3km, 2,6km och 5km. Läs mer om tävlingen på www.åsaloppet.se

Dragplåster från Löp & Sko

Mustafa Mohammed behöver ingen närmare introduktion. Han visade nyligen fin form i Stockholm Marathon där han blev bäste svensk på en fjärde plats. Mustafa och Löp & Sko Kliniken har haft ett mångårigt samarbete.

Kommer gör också starke Hällelöparen Patrik Andersson som nyligen (15 juni) vann Karlstads Stadslopp.

  Vår vän Nicklas Lasu som till vardags spelar i Frölunda Indians kommer. Det gör även Mats Erixon, en av Sveriges mest framgångsrika långdistanslöpare under 1980- och 1990-talet med bl a fem segrar i Göteborgsvarvet och en fjärdeplats på 10 000 meter vid EM i Stuttgart 1986. Idag verkar Mats som tränare åt unga lovande löpare.

Löp & Sko’s engagemang i Åsaloppet har blivit en fin tradition, så även Löp & Sko’s efterföljande grillfest som äger Pierre Ivarsson trädgård.

– Det brukar bli väldigt trevligt och uppskattat, en av sommarens höjdpunkter, säger Pierre, som i år har lovat att överlåta grillspaden. 

 

2013