Utprovning av löpskor

Spegellådan ger oss en bra bild av dina fotvalv och var belstningen ligger.
Med en neutral referenssko kan vi bedöma den dynamiska belstningen i rörelse.
Vi avgör om skon har tillräckligt bra passform för dina fötter.
Väl på löpbandet kan vi bedöma hur de nya skorna uppför sig.

Vi är ingen vanlig skobutik. Vi är experter på att hitta rätt sko. Först efter noggrann fotanalys och löpstegsanalys föreslår vi lämpliga modeller att provspringa. Rätt löparsko kan höja din prestation, förebygga skaderisken och göra löpningen mer njutbar. En utförlig utprovning kostar 300 kr och ingår vid köp av skor. Så här går det till.

  1. På spegellådan. Rätt löpsko har en läst som passar din fotform. Spegellådan ger oss en bra bild av dina fotvalv och var belstningen ligger. Här får vi också information om problem och potentiella skaderisker.
  2. Genom att titta på fötternas och knänas rörelser när du springer på löpbandet med en neutral referenssko kan vi bedöma den dynamiska belstningen i rörelse, dvs hur mycket stöd och vilken sorts dämpning du behöver. Ta med dina nuvarande skor så kan vi bedöma slitage.
  3. Nästa steg är att prova utvalda modeller ur vårt sortiment, för att avgöra om skon har tillräckligt bra passform för dina fötter. Saker som skons ändamål och användarens kroppsvikt skall också vägas in. För längre löpturer är stabiliteten av större betydelse.
  4. Väl på löpbandet kan du tillsammans med vår skotekniker bedöma hur de nya skorna uppför sig och huruvida de gör jobbet med att bromsa vissa oönskade fotleds- och knärörelser i sidled.